Náplň:
250 g datlí bez pecek
200 ml vroucí vody
šťáva z půlky citronu
100 g nahrubo nasekaných vlašských ořechů
Korpus:
200 g celozrnné pšeničné mouky
špetka soli
50 g třtinového moučkového cukru
80 ml slunečnicového oleje (podle potřeby pomalu přilévat)
kokosový olej
Nejprve jsem připravila náplň. Datle bez pecek jsem dala do misky a zalila je vroucí vodou. Zakryla jsem je a nechala půl hodiny odpočívat. Poté jsem vodu slila a datle dala do mixéru, přilila jsem šťávu z půlky citrónu a vše rozmixovala dohladka.Datle jsem přendala do misky, vmíchala k nim nahrubo nasekané vlašské ořechy, směs spojila a dala stranou.V jiné míse jsem promíchala mouku, špetku soli, třtinový moučkový cukr, slunečnicový olej a ze všech surovin rukou vypracovala těsto. Není úplně kompaktní, ale také se nedrolí. Mělo by připomínat např. sušenkový základ pro cheesecake nebo jiný dort. Pokud by se směs stále drolila, přilívejte po troškách slunečnicový olej, dokud směs nebude držet.Připravte formu na koláč a vymažte ji. Já jsem použila kokosový olej. Do formy jsem vtlačila těsto. Nejprve jen rukou, poté jsem si pomohla lžicí. Těsto se snažte dostat i do stran, aby vytvořilo okraj. Lžicí nakonec těsto uhlaďte a potřete připravenou náplní.Pokud vám zbudou nějaké ořechy, můžete jimi koláč dozdobit. Poté ho vložte na 30 minut do předehřáté trouby na 180 stupňů.
Youtube: https://youtu.be/bprq8pNeW4U
Blog: https://dvevtroube.blogspot.cz/2018/04/datlovy-kol...
Autor: dvevtroube | |
Datum vložení: 06.04.2018 20:43 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz