Těsto:
310 ml plnotučného mléka
60 g másla
15 g třtinového cukru
špetka soli
140 g hladké mouky
3 vejce
Na smažení:
1 l rostlinného oleje na smažení
Čokoláda:
150 ml smetany ke šlehání
100 g kvalitní čokolády
Na obalení:
skořicový cukr
Do hrnce dáme mléko, máslo, cukr, špetku soli, za stálého míchání na středním plameni přivedeme k varu a přisypeme mouku.Plotýnku vypneme a pár minut mícháme, až se z těsta vytvoří koule.Těsto přesuneme do mísy, kde 5 minut chladne.Ručním šlehačem poté do těsta zapracujeme 3 vejce, ale jedno po druhém.Hotovým těstem naplníme zdobící sáček se širší řezanou špičkou.V hrnci rozpálíme olej, těsto vymáčkneme do oleje a smažíme dozlatova.Po usmažení necháme okapat na papírovém ubrousku a pokud chceme, ještě za tepla obalíme ve skořicovém cukru.Příprava čokolady:
Do hrnce nalijeme kelímek smetany a přivedeme k varu. Horkou smetanou zalijeme nalámanou čokoládu, necháme minutu stát a poté mícháme dohladka.
Youtube: https://youtu.be/Oz4EZYiFTw4
Blog: https://dvevtroube.blogspot.cz/2018/01/churros-s-c...
Vyzkoušela jsem 2 zdobící špičky, jednu tenčí a jednu širší. Doporučuji použít tu širší. Churros mi tak přišly vzhledově hezčí. Skořice není nutná, ale Churros mi takto chutnají víc. Čokoládu použijte takovou, jakou máte rádi. Já měla 70 procentní.
Autor: dvevtroube | |
Datum vložení: 12.04.2018 22:54 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz