Na těsto:
200 g polohrubé mouky
200 g cukru prášku
60 g kakaa
2 vejce
100 ml oleje
200-230 ml mléka
1 prášek do pečiva
vanilkový extrakt
Krém:
250 g tučného tvarohu
400 g zakysané smetany
4 lžíce cukru
1 smetana 36 %
1 želatinový ztužovač za studena Dr.Oetker
200 g malin
cukr podle chuti
Dále:
1 hořká čokoláda
1 čokoládová poleva
Mléko, vejce, olej našleháme, přidáme vše ostatní a mícháme, až se vše krásně spojí. Pečeme v pekáčku s pečícím papírem na 170 °C přibližně 15-20 min. Je potřeba udělat test špejlí.Maliny rozvaříme s cukrem (množství je individuální) do tekutější podoby a přepasírujeme přes hustší síto.Tvaroh, smetanu a cukr dobře umícháme na hladký krém (já v robotu) a vmícháme tuhou šlehačku (malé množství necháme na konečné zdobení) a přidáme malinový rozvar.Želatinový ztužovač rozpustíme dle návodu na obale, přidáme do krému a krátce ještě promícháme.Z upečeného, vychladlého korpusu odřízneme z boku po celé délce tak 4-5 cm široký pruh (takový hranolek) a zbývající část rozřízneme na dva pláty.
Na jeden plát rozetřeme část krému, na to položíme hranolek a zbytkem krému vyplníme místa kolem a vrch urovnáme do hladka.
Překryjeme druhým plátem a dáme do lednice ztuhnout.Z čokolády škrabkou uděláme pár hoblinek na ozdobu. Polevu rozpustíme v horké vodě a natřeme ji na ztuhlý moučník, posypeme čokoládovými hoblinkami. Nakrájíme na řezy a libovolně dozdobíme .
Autor: medanek (Nina Taylor) | |
Datum vložení: 19.04.2018 23:22 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz