Těsto:
250 g karamelových sušenek Lotus
150 g změklého másla
1,5 lžíce rumu
Krém:
500 g sýru mascarpone (nebo Philadelphia)
2 lžíce hladké mouky
2 lžíce rumu
100 g cukru krupice
4 lžíce zakysané smetany
2 celá vejce
Poleva:
150 ml smetany ke šlehání
150 g cukru krupice
Sušenky rozdrtíme najemno, přidáme změklé máslo a rum. Dobře propracujeme. Na dno dortové formy dáme pečicí papír, strany formy vytřeme změklým máslem a sušenkový základ důkladně rozmačkáme po celé ploše dna formy.Vložíme do předem vyhřáté trouby na 180 °C a pečeme 10 minut. Potom necháme korpus vychladnout.Mezitím připravíme krém. Suroviny na krém důkladně vyšleháme a rozprostřeme na korpus. Uhladíme.Opět vložíme do předem vyhřáté trouby na 200 °C a pečeme 10 minut. Potom teplotu snížíme na 120 °C a pečeme dalších 40 minut. Troubu vypneme a cheesecake necháme v troubě dojít a vychladnout (dvířka necháme částečně otevřená).Připravíme karamel. Cukr necháme za stálého míchání rozpustit. Opatrně k němu vlijeme horkou smetanu (opatrně, dost to vzpění). Za stálého míchání, při mírné teplotě prohříváme, dokud karamel není krásně hladký.Zčásti vychladlým karamelem polijeme cheesecake a necháme vychladnout při pokojové teplotě. Nakonec dáme vychladit do lednice.
Ještě jsem zapomněla dodat - během pečení troubu neotvírat.
Autor: marbene | |
Datum vložení: 23.04.2018 10:39 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz