Drobenka:
300 g polohrubé mouky
120 g cukru krupice
1 ks vanilkového cukru
půl prášku do pečiva
100 g změklého másla
1 vejce
Dále:
350-400 g borůvek
400 ml mléka (nebo jogurt či tvaroh)
1 vanilkový pudink
cca 2 lžíce cukru
Nejprve připravíme drobenku: Do mísy nasypeme mouku, cukry a kypřidlo, přidáme změklé máslo a vejce. Ze všeho mezi prsty užmouláme sypkou drobenku (je-li třeba, pokud je směs hodně sypká, přidáme po kapkách trochu mléka).Remosku o průměru cca 30-33 cm vyložíme pečícím papírem, na dno nasypeme necelé 3/4 drobenky, na kterou nalijeme buď uvařený teplý pudink z půllitru mléka s cukrem a pudinkem, nebo slazený jogurt, rozmíchaný se dvěma lžícemi pudinku, případně mlékem (cca 1dl) naředěný oslazený tvaroh, do kterého jsme vmíchali lžíci pudinku. Náplň pod borůvky můžeme dát dle chuti, každý co má rád nebo co má právě po ruce.Na náplň nasypeme borůvky (rozmrazené nebo čerstvé), nasypeme na ně zbylou drobenku, remosku zaklopíme, zapneme a pečeme cca 35 minut dozlatova.Pokud chceme péct klasicky v troubě, určitě můžeme, jen musíme dobu pečení pohlídat a troubu předem předehřát na cca 170 stupňů.
Po upečení je koláč křehký a křupavý, do druhého dne díky náplni zvlhne. Já radši koláč první den, někdo si ale rád počká na proležení :-) ...
Autor: recepty73 (Jiří Jirka) | |
Datum vložení: 23.04.2018 10:54 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz