300 ml kefírového mléka
3 vejce
0,5 hrnku cukru krupice
1 vanilkový cukr
0,5 hrnku oleje
1 prášek do pečiva
2 hrnky polohrubé mouky
1 hrnek ovesných vloček
Dále:
600 g rebarbory
Na drobenku :
150 g másla
3 lžíce třtinového cukru
3 lžíce polohrubé mouky
1 skořicový cukr (nebo jen skořice)
Připravíme žmolenku smícháním uvedených ingrediencí.Rebarboru oloupeme a pokrájíme na kostičky.Mouku smícháme s práškem do pečiva a vločkami.Vejce vyšleháme s kefírovým mlékem, olejem a cukrem. Postupně přidáváme k vaječné směsi mouku s práškem do pečiva a vločkami. Vše dobře promícháme.Těsto nalijeme na plech s pečicím papírem. Do těsta vmáčkneme kousky rebarbory.Zasypeme skořicovou žmolenkou a pečeme v rozehřáté troubě na 170 °C asi 35-40 minut.
Rebarboru můžeme podusit i se skořicovým cukrem. Dnes jsem zkusila rychlý koláč, rebarbora změkne při pečení.
Autor: Ivace64 (Ivana Černá) | |
Datum vložení: 24.04.2018 17:27 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz