TopRecepty.cz

Citronová babetka - jemná a vláčná


Citronová babetka - jemná a vláčná

Suroviny

4 vejce
1 hrnek (200 g) cukru krupice
100 ml oleje
50 ml citronové šťávy (cca z 1 citronu)
kůra z 1 bio citronu (strouhaná)
100 ml mléka
1 hrnek polohrubé mouky
1 vanilkový pudinkový prášek
1/2 prášku do pečiva
1 vanilkový cukr
Dále:
tuk na vymazání plechu
hrubá mouka na vysypání
moučkový cukr na povrch (nebo citronová či bílá čokoládová poleva)

Postup

Plech vymažeme tukem a vysypeme hrubou moukou. Místo toho můžeme plech vyložit papírem na pečení.
V dostatečném předstihu zapneme troubu a necháme ji předehřát na 190 °C.Vejce rozdělíme na žloutky a bílky a z bílků vyšleháme pevný sníh.Ručním šlehačem šleháme žloutky s cukrem cca 5-10 minut do pěny bez lesku.Do vyšlehané hmoty postupně přidáme olej, mléko, šťávu z citronu i strouhanou kůru. Lehce vmícháme mouku smíchanou s pudinkovým práškem, vanilkovým cukrem a práškem do pečiva a nakonec lehce vmícháme sníh z bílků.Hotové těsto nalijeme na připravený plech, vložíme do trouby a pečeme 25 minut na 190 °C.Moučník po upečení pocukrujeme nebo polijeme polevou.

Poznámka

Buchta je jemná a vláčná i několik dnů....pokud vydrží. Já mám menší plech na pečení - objem těsta je asi 1 litr.

autor Autor: BlanikM (Blanka M.)
Datum vložení Datum vložení: 25.04.2018 08:15

Hledat moučník


TOP 10 moučníky


Partner projektu



Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.

Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz

Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.

kontakt: info@toprecepty.cz

ZdraveJa.cz | JakUdelam.cz

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Toprecepty.czToprecepty.skTopmoucniky.czTopgrilovani.czTopkonicek.cz