Korpus:
4 vejce
140 g cukru krupice
3 lžíce vlažné vody
3 lžíce oleje
140 g polohrubé mouky
0,5 prášku do pečiva
0,5 l mléka
1 čokoládový pudink - sypký
1 lžíce kakaa
2,5 lžíce cukru
Dále:
500 g zakysané smetany
1-2 vanilkové cukry, dle kyselosti smetany
100 g margot
Korpus na remosku o průměru cca 32 cm: z mléka, 2,5 lžic cukru, kakaa a čokoládového pudinku uvaříme pudink dle návodu. Žloutky vyšleháme s cukrem do pěny, přidáme olej, vodu, promícháme, přisypeme mouku s kypřidlem, opět dobře promícháme a nakonec vmícháme i tuhý sníh z bílků.Těsto nalijeme do máslem vymazané a hrubou moukou vysypané remosky. Na těsto klademe lžící hromádky čokoládového pudinku (nevychladlého, není to nutné). Remosku zaklopíme, zapneme a pečeme cca 25 minut. Vyzkoušíme špejlí píchnout do těsta, zda nelepí. Pak korpus necháme zchladnout.Zakysanou smetanu smícháme s vanilkovým cukrem, nalijeme a potřeme s ní celý vršek korpusu, který pak posypeme nastrouhanou Margot čokoládou, kterou je před strouháním dobré nechat krátce zchladnout a ztuhnout v mrazáku či chladničce, aby se nám lépe strouhala.Řez / dort necháme nejlépe přes noc v chladnu proležet, poté pokrájíme a podáváme.
Pokud nemáme remosku, můžeme upéct i klasicky v dortové formě v troubě, kterou předehřejeme před vložením formy na 170 stupňů a dobu pečení si po 20 minutách pohlídáme...
Autor: recepty73 (Jiří Jirka) | |
Datum vložení: 28.04.2018 16:20 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz