500 g rebarbory
250 ml smetany ke šlehání (33 %)
20 g želatiny v prášku
1 lžička mleté skořice
8 lžic vody
8 lžic medu
V kastrůlku ohřejeme smetanu, nasypeme do ní želatinu, promícháme a necháme nabobtnat.Mezitím očistíme rebarboru, nakrájíme ji na drobné kousky a dáme do hrnce. Přidáme vodu a skořici, promícháme a pod pokličkou dusíme 5 minut. Ochutíme medem a ponorným mixérem důkladně rozmixujeme.Přidáme smetanu se želatinou, metličkou vše prošleháme, nalijeme do formiček (misek) a dáme nejlépe přes noc ztuhnout do ledničky.Po vychlazení vyklopíme na talířky a podáváme ozdobené podle svých chutí.
Hodí se pokapat medem, sirupem, čokoládou nebo ozdobit šlehačkou.
Med můžeme nahradit cukrem (krupicí nebo třtinovým). Množství určíme sami, podle kyselosti rebarbory.
Použila jsem silikonové formičky. Můžeme použít i jiné, ale pro snadnější vyklopení na talířek je dobré tvořítko na pár vteřin ponořit do horké vody.
Autor: Anna Kocikova (Drahuš) | |
Datum vložení: 30.04.2018 20:15 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz