4 vejce
200 g hnědého třtinového cukru
1 sáček vanilkového cukru
200 g másla
2 lžíce rumu
180 g oloupaných mletých mandlí
100 g hladké mouky
2 lžičky kypřícího prášku do pečiva
60 g vlašských ořechů
280 g rebarbory
Rebarboru očistíme, lehce sloupneme tužší vlákna a nakrájíme na centimetrové kousky.V míse prošleháme vejce s cukrem a vanilkovým cukrem, po chvíli přišleháme rozpuštěné zchladlé máslo.
Přidáme rum, mandle a mouku promíchanou s kypřícím práškem.
Ořechy nahrubo nasekáme a spolu s rebarborou zamícháme do těsta.
Těsto nalijeme do tukem vymazané a hrubou moukou vysypané formy na srnčí hřbet.Vložíme do trouby předehřáté na 180°C a pečeme asi 45 minut.
Upečený srnčí hřbet opatrně vyklopíme, necháme na mřížce vychladnout a před podáváním pocukrujeme.
Autor: Angel 666 (Jitka K.) | |
Datum vložení: 02.05.2018 20:10 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz