3 balení (po 250 g) sušenek Lotus
400 g smetany ke šlehání
400 g mascarpone
1-2 vanilkové cukry
1 lžička rumu
Na posypání:
150 g rumových perníčků
1-2 lžíce mletých oříšků
Šlehačky, mascarpone, cukr a rum vyšleháme do hustého krému. Všechny suroviny musí mít stejnou teplotu.Připravíme vhodnou misku nebo pekáček (20x20 cm) a vyložíme ho potravinovou fólií.První řadu vyskládáme sušenkami, následuje krém, pak sušenky, a opakujeme až do spotřebování všech surovin. Poslední vrstva je tenká vrstva krému.Rumové perníčky rozmixujeme, smícháme s ořechy a posypeme jimi povrch moučníku.Pekáček zakryjeme alobalem nebo fólií a dáme na noc vychladit.
Autor: mika59 | |
Datum vložení: 06.05.2018 22:55 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz