Rozvar:
300 g rebarbory
60 g hnědého třtinového cukru
100 ml portského vína
1 lžíce rozinek
1 lžíce sušených brusinek
1/2 lžičky skořice
Krém:
250 g mascarpone
200 ml smetany ke šlehání
2 lžíce moučkového cukru
Navíc:
2 lžíce mandlových lupínků
8 dětských piškotů
2 lžíce portského
Rebarboru zbavíme tuhých vláken a nakrájíme na kousky.Kousky dáme do kastrolku se silným dnem, přisypeme cukr, rozinky, brusinky a skořici. Zalijeme portským, promícháme, přivedeme k varu a necháme pomalu vařit, až se rebarbora skoro rozpadá. Odstavíme a necháme vychladnout.Do smetany přidáme cukr a vyšleháme tuhou šlehačku. Pak do ní zašleháme mascarpone.Na dno každého pohárku vložíme dva piškoty, pokapeme je portským vínem, pak rozdělíme připravený krém a navrch naklademe vychlazenou rebarboru.Mandlové lupínky lehce opražíme na suché pánvi a pohárky s nimi posypeme.
Autor: Angel 666 (Jitka K.) | |
Datum vložení: 10.05.2018 14:09 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz