400 g rebarbory
80 g hnědého třtinového cukru
4-5 lžic rumu
Těsto:
125 g másla
100 g třtinového cukru
2 vejce
150 g hladké mouky
150 g kukuřičné mouky
1 kypřicí prášek do pečiva
1 lžička skořice
200 g zakysané smetany
Rebarboru zbavíme tuhých vláken a nakrájíme na kousky. Vložíme do misky, zasypeme cukrem, zastříkneme rumem, promícháme a necháme asi 30 minut marinovat.Změklé máslo vyšleháme s cukrem, pak po jednom vmícháme vejce, přidáme skořici a pak střídavě přimícháme hladkou mouku smíchanou s kypřicím práškem, kukuřičnou mouku a zakysanou smetanu.Nakonec do hotového těsta vmícháme připravenou rebarboru i se šťávou, kterou pustí.Dno dortové formy vyložíme pečicím papírem, boky vymažeme máslem. Těsto nandáme do formy, povrch uhladíme a vložíme do trouby vyhřáté na 180°C. Pečeme asi 35-40 minut.Upečený koláč necháme lehce zchladnout, pak opatrně vyndáme z formy. Před podáváním lehce pocukrujeme.
Autor: Angel 666 (Jitka K.) | |
Datum vložení: 11.05.2018 18:53 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz