TopRecepty.cz

Šlehačkový koláč s rebarborou


Šlehačkový koláč s rebarborou

Suroviny

Těsto:
250 ml smetany ke šlehání
3 vejce
70 g másla
200 g cukru krupice
280 g polohrubé mouky
1 prášek do pečiva
vanilkové aroma (nebo citronová kůra)
Dále:
700 g rebarbory
tuk na vymazání plechu
mouka na vysypání plechu
Žmolenka:
polohrubá mouka
tuk
cukr
Tvarohová náplň:
500 g měkkého tvarohu (z vaničky)
1 lžíce vanilkového pudinku
cukr krupice dle chuti

Postup

Máslo rozpustíme a necháme zchladnout.Velký hluboký plech vymažeme a vysypeme moukou. Troubu rozpálíme na 170 °C.Vajíčka rozdělíme na žloutky a bílky. Bílky vyšleháme v tuhý sníh.Žloutky vyšleháme s cukrem do pěny.Přidáme smetanu, máslo, mouku smíchanou s práškem do pečiva, aroma nebo citronovou kůru a řádně promícháme. Nakonec vmícháme tuhý sníh z bílků.Těsto rozetřeme rovnoměrně ve vyšším plechu.Tvaroh smícháme s pudinkovým práškem a cukrem. Po lžících ho nandáme na těsto.Rebarboru oloupeme a nakrájíme na kousky a nasypeme ji na tvaroh.Z cukru, tuku a mouky připravíme promnutím prsty žmolenku. Můžeme ji ochutit troškou mleté skořice.Pečeme cca 40 minut, až se kraje začnou odlepovat od okrajů plechu.Hotový koláč necháme vychladnout, pokrájíme na menší kousky a před podáváním můžeme posypat moučkovým cukrem s vanilkou.

Poznámka

Kdo si nepotrpí na tvaroh, posype koláč pouze rebarborou a žmolenkou.

autor Autor: recepty73 (Jiří Jirka)
Datum vložení Datum vložení: 25.05.2018 06:18

Hledat moučník


TOP 10 moučníky


Partner projektu



Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.

Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz

Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.

kontakt: info@toprecepty.cz

ZdraveJa.cz | JakUdelam.cz

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Toprecepty.czToprecepty.skTopmoucniky.czTopgrilovani.czTopkonicek.cz