Těsto:
200 g polohrubé mouky
200 g hladké mouky
80 g moučkového cukru
1 vanilkový cukr
citronová kůra
1 lžička prášku do pečiva, plnější
0,5 kostky droždí (21 g)
1 žloutek
1 špetka soli
2 lžíce rumu
300 ml mléka
100 ml oleje
Dále:
olej na vymazání plechu
bílek na potření okrajů těsta
1 kg třešní vypeckovaných
500 g měkkého tvarohu
2 lžíce vanilkového pudinku
cukr krupice (dle chuti)
Drobenka:
160 g polohrubé mouky
160 g cukru krupice
1 vanilkový cukr
120 g změklého másla
Mouky smícháme s cukry, solí a kypřidlem, doprostřed rozdrobíme droždí, zalijeme mlékem a rumem, přidáme žloutek s olejem a vše dobře promícháme.Těsto nandáme na vyšší plech vymazaný olejem a rovnoměrně ho rozprostřeme po celé ploše buď stěrkou, nejlépe však mastnými (od oleje) dlaněmi.Okraje těsta trochu vytáhneme nahoru a potřeme bílkem.Na těsto natřeme oslazený tvaroh pokojové teploty, smíchaný s pudinkem, posypeme ho vrstvou vypeckovaných třešní a zasypeme drobenkou, užmoulanou z uvedených ingrediencí.Těsto nenecháme kynout a ihned ho dáme péct do předehřáté trouby na 170 stupňů.Pečeme dozlatova, po vychladnutí nakrájíme a podáváme.
Autor: recepty73 (Jiří Jirka) | |
Datum vložení: 26.05.2018 14:57 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz