Těsto:
2 vejce
1/2 hrnku cukr krupice
1/2 hrnek mléka
1 hrnky polohrubé mouky
1/2 sáček prášek do pečiva
(eventuélně kakao)
Krém:
40 g moučkového cukru
15 g kakaa
2 polévkové lžíce mléka
100 g másla
1 žloutek
Poleva:
125 g másla
100 g čokolády na vaření
20 g kakaa
Těsto: celá vejce ušleháme s cukrem a postupně za stálého šlehání přidáváme střídavě mouku smíchanou s práškem do pečiva a mléko. Těsto dáme do máslem vymazané a strouhankou vysypané dortové formy. Část těsta můžeme obarvit kakaem a udělat mramorování. Pečeme v předehřáté troubě na 180°C cca 25 min. Necháme vychladnout.
Krém: Cukr, kakao a mléko smícháme, prohřejeme, aby se všechno krásně spojilo a necháme vychladnout.
Máslo vyšleháme se žloutky a vešleháme kakaovou hmotu. Krém pak namažeme na vychladlý korpus a dáme vychladit do lednice. Po ztuhnutí polejeme koláč polevou, kterou si připravíme rozpuštěním a vymícháním másla, čokolády a kakaa ve vodní lázni. Dobrou chuť.
Koláč není nic revolučního. Těsto na korpus je normální piškot, který dělá v mírných obměnách každý. Krém jsem použila http://www.toprecepty.cz/recept/5199-parizsky-krem... a poleva http://www.toprecepty.cz/recept/3198-cokoladova-po.... Je to vlastně koláč mého muže, který ho vymyslel, a já ho jen udělala.
Autor: Paprika | |
Datum vložení: 06.07.2009 08:21 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz