TopRecepty.cz

Lžičková buchta


Lžičková buchta

Suroviny

Těsto:
20 lžic polohrubé mouky
20 lžic mléka
10 lžic rozehřátého tuku
10 lžic cukru (nebo medu)
1 prášek do pečiva
1 cukr vanilka (nemusí být)

Náplň:
třešně
5 plátků želatiny
1 pomeranč (pouze kůra)
400 ml zakysané smetany
250 ml bílého jogurtu
80 ml růžového sirupu
2 hrsti okvětních plátků růží

Postup

Nejdříve uděláme náplň: smetanu s jogurtem rozmícháme dohladka, připravíme želatinu podle návodu na obale a vlijeme do smetanovo-jogurtové směsi. Přidáme kůru z jednoho pomeranče, sirup a okvětní plátky růží. Vše promícháme a necháme chvíli v chladu.Troubu vyhřejeme na 170 °C.
Plech vyložíme papírem na pečení.Připravíme těsto: nejdříve smícháme veškeré suché ingredience (mouka, vanilka, prášek do pečiva, popřípadě cukr). Poté přidáme všechna vejce a rozehřátý, trochu zchladlý tuk, mléko a popřípadě med (ten používám pampeliškový nebo včelí). Promícháme, vlijeme na plech vyložený papírem na pečení. Rozetřeme, jelikož těsto bude trochu tuhé.Jako poslední na těsto rozetřeme náplň, vsadíme do ní omyté a očištěné třešně. Vložíme do vyhřáté trouby a pečeme asi 40-60 minut.

Poznámka

Používám růžový sirup. Když nemám růžový, použiji bezový nebo meduňkový.

autor Autor: Terez002 (Tereza Vršecká)
Datum vložení Datum vložení: 13.06.2018 11:18

Hledat moučník


TOP 10 moučníky


Partner projektu



Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.

Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz

Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.

kontakt: info@toprecepty.cz

ZdraveJa.cz | JakUdelam.cz

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Toprecepty.czToprecepty.skTopmoucniky.czTopgrilovani.czTopkonicek.cz