TopRecepty.cz

Tradiční italské jahodové tiramisu


Tradiční italské jahodové tiramisu

Suroviny

250 mascarpone
60 g cukru
3 vejce
asi 500 g jahod
citronová šťáva z 1/2 citronu
200 g savoiardi nebo jiných cukrářských piškotů
asi 4 lžíce našlehané smetany (není nutná)
meduňkový sirup zředěný 1:2 s vodou (lze nahradit jiným)

Postup

Rozklepneme vejce do dvou různých misek, zvlášť bílky a zvlášť žloutky. Do každé misky přidáme polovinu cukru a vyšleháme. Žloutky s cukrem a šleháme metličkou tak dlouho, dokud nevznikne hustší kaše, bílky vyšleháme s cukrem a citronovou šťávou do pevného sněhu. Do žloutků vmícháme mascarpone, ušlehanou smetanu a poté začneme do směsi postupně přidávat sníh. Opatrně, aby krém zůstal nadýchaný.Připravíme pekáček (nebo jinou nádobu), na dno naskládáme piškoty, namočené v sirupu s vodou. Na piškoty naneseme polovinu krému, poklademe plátky jahod a další vrstvu namočených piškotů. Opět naneseme krém a jako finále ozdobíme na plátky nakrájenými jahodami. Můžeme postrouhat bílou čokoládou, posypat nasekanými pistáciovými oříšky nebo ozdobit lístky máty.Vložíme do ledničky a necháme ztuhnout cca 3-4 hodiny. Nejlépe připravit večer a nechat ztuhnout přes noc. Dobrou chuť...

autor Autor: MrsGizmo
Datum vložení Datum vložení: 13.06.2018 15:51

Hledat moučník


TOP 10 moučníky


Partner projektu



Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.

Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz

Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.

kontakt: info@toprecepty.cz

ZdraveJa.cz | JakUdelam.cz

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Toprecepty.czToprecepty.skTopmoucniky.czTopgrilovani.czTopkonicek.cz