Těsto:
200 ml mléka
150 g moučkového cukru
100 g hery nebo jiného tuku
3 vejce
200 g polohrubé mouky
150 g hladké mouky
1 prášek do pečiva
1 vanilkový cukr
trochu citronové kůry
Ovoce na povrch:
350 - 400 g červeného rybízu
2 lžíce cukru krupice - dle potřeby
0,5 lžičky mleté skořice
Na mísu remosky:
1 lžíce oleje
1,5 lžíce hrubé mouky
Krátce rozmixujeme teplé mléko, cukr, vejce a vlažný rozpuštěný tuk. Použila jsem ponorný mixér.
V jiné míse smícháme dohromady sypké ingredience, přidáme tekutou směs a vše smícháme, nebo metličkou krátce prošleháme, jen do spojení těsta.
Těsto vylijeme do pečící mísy remosky, kterou jsme do 2/3 výšky potřeli olejem a vysypali hrubou moukou.
Nahoru na těsto rozložíme rybíz, který jsme smíchali s cukrem a skořicí dle chuti.Mísu přiklopíme, remosku zapneme a pečeme zhruba 50 minut.
Po upečení odklopíme a po částečném zchladnutí moučník vyjmeme.
Recept je vhodný pro větší remosku Grand s průměrem 32 cm.
Můžeme použít i jiné druhy ovoce.
Autor: Merylas | |
Datum vložení: 15.06.2018 22:16 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz