Pudink / želé :
400 g červeného rybízu (nebo bílého...)
1 vanilkový pudink
cukr krupice dle chuti
olej nebo potravinářská folie
Dohotovení:
bílý jogurt nebo zakysaná smetana
vanilkový cukr
čerstvý rybíz
piškoty, čokoládová nebo jogurtová poleva...
Do kastrůlku dáme omytý rybíz, přilijeme 1 dl vody a dáme povařit na cca 5 minut. Pak vše přecedíme, propasírujeme přes cedník, abychom se zbavili semínek a stopek.Tekutinu nalijeme do odměrky, dolijeme vodou do množství 4 dl, přimícháme cukr dle chuti a vanilkový pudink. Přivedeme k varu, necháme povařit a pak nalijeme do vymaštěných nebo fólií vyložených skleniček (mističek).Necháme v chladu ztuhnout. Pak vyklopíme na talířek, přidáme jogurt ochucený vanilkovým cukrem a dozdobíme čerstvým rybízem... a podáváme.Místo rybízu můžeme použít například i angrešt, rybíz, jostu...
Autor: recepty73 (Jiří Jirka) | |
Datum vložení: 16.06.2018 08:57 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz