Těsto:
250 g hladké mouky
1/2 sáčku kypřícího prášku do pečiva
120 g másla
80 g moučkového cukru
1 sáček vanilkového cukru
1 vejce
1 lžíce mléka
Náplň:
800 g jablek
1 lžíce másla
5 lžic medu
2 lžičky skořice
2 lžíce rumu
50 g rozinek
Krém:
250 ml mléka
1/2 sáčku vanilkového pudinkového prášku
50 g cukru krupice
2 lžíce rumu
2 vejce
Navíc:
hrst mandlových lupínků
Mouku smícháme s kypřícím práškem, moučkovým cukrem a vanilkovým cukrem. Přidáme vejce, změklé máslo, lžíci mléka a zpracujeme hladké těsto, které necháme 30 minut chladit.Mezitím si oloupeme jablka a nakrájíme je na tenké plátky. Do hrnce dáme lžíci másla, přidáme nakrájená jablka, med, skořici, rum a rozinky a chvíli vše podusíme skoro doměkka.Připravíme krém: z 250 ml mléka, pudinkového prášku a cukru uvaříme pudink, stáhneme ho z ohně, vmícháme žloutky a do ještě horkého vmícháme rum a tuhý sníh z bílků.Těsto vyválíme na 3 mm silnou placku, pomocí válečku ho opatrně přeneseme na menší plech, propícháme ho na několika místech vidličkou a při 200°C ho asi 10 minut necháme péct. Těsto nesmí zhnědnout.
Předpečené těsto vyndáme z trouby, potřeme ho podušenými jablky a navrch rozetřeme připravený krém.
Povrch posypeme mandlovými lupínky, které můžeme nasypat i na jablka pod krém.
Plech vrátíme do trouby a ještě asi 20-25 minut dopékáme.
Moučník necháme před podáváním dobře vychladit.
Autor: Angel 666 (Jitka K.) | |
Datum vložení: 17.06.2018 12:09 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz