TopRecepty.cz

Povidlové buchty pečené v remosce


Povidlové buchty pečené v remosce

Suroviny

Těsto:
400 g polohrubé mouky
1 špetka soli
45 g moučkového cukru
0,5 vanilkového cukru
190 g mléka
60 g másla, (Hery, nebo jiného tuku)
1 žloutek
21 g čerstvého droždí
citronová kůra
Náplň:
320 g švestkových povidel (dle potřeby)

Na promaštění boků buchet a povrchu:
60 g másla (Hery, nebo jiného tuku)

Postup

Kynuté těsto zaděláme pro nás běžným způsobem. Nejjednodušší je použít domácí pekárnu, kde jako první nalijeme vlažné mléko, rozpuštěný, ale vlahý tuk, žloutek, citronovou kůru, přidáme mouku promíchanou se solí a cukrem, nahoru dáme rozdrobené droždí. Zvolíme program Těsto.Kdo pekárnu nevlastní, tak zadělá klasicky. Jako první připravíme z odvážených surovin kvásek. Do mísy vložíme mouku smíchanou se solí, cukr, kůru, vlažný zbytek mléka, rozpuštěný, ale vlahý tuk, žloutek, vzejitý kvásek a vypracujeme hladké, vláčné a nelepivé těsto.Necháme v míse pod utěrkou na teplém místě vykynout.Vykynuté těsto zpracujeme na mírně podsypaném vále do bochánku, z něj vyvalíme váleček a nakrájíme 14 kousků - koleček. Každý kousek roztáhneme do šířky, doprostřed dáme hromádku povidel a uděláme "raneček". Dobře stiskneme a uzavřeme, aby náplň nevytékala. Řidší povidla zahustíme strouhaným perníkem, hustější naředíme troškou rumu, můžeme přidat i trochu citronové kůry nebo i skořice.Mísu remosky do 3/4 výšky potřeme rozpuštěným, ale vlahým tukem a naskládáme připravené buchty, spojem dolů. Po bocích je řádně mastíme , aby se při pečení neslepily. Pod utěrkou je necháme trochu vykynout, nemusí být vykynuté hodně, jelikož buchty budou ještě kynout v začátku pečení, než se dostatečně vyhřeje víko. Buchty potřeme vlahým tukem i na povrchu, přiklopíme víkem, zapneme a pečeme zhruba 35-38 minut. Tento čas je pouze orientační.Povrch buchet je dobré po krátkém zapečení přikrýt kolečkem vystřiženého alobalu nebo papíru na pečení o stejném průměru jako je mísa, aby se buchty shora nepřipalovaly a přitom se středem dobře propekly. Jde využít i tzv. zbytkové teplo, kdy se remoska před koncem pečení vypne a nechá se ještě přiklopená cca 5-8 minut.Po upečení sejmeme víko a mírně zchladlé buchty z mísy vyklopíme a necháme vychladnout na mřížce.

Poznámka

Recept je určený pro větší remosku Grand o průměru mísy 32 cm.
Kdo nemá remosku, upeče v troubě.

autor Autor: Merylas
Datum vložení Datum vložení: 18.06.2018 09:00

Hledat moučník


TOP 10 moučníky


Partner projektu



Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.

Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz

Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.

kontakt: info@toprecepty.cz

ZdraveJa.cz | JakUdelam.cz

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Toprecepty.czToprecepty.skTopmoucniky.czTopgrilovani.czTopkonicek.cz