600 g třešní vypeckovaných
250-300 ml vody
cukr krupice (dle chuti)
1 vanilkový pudink (sáček)
Dále:
1 kg bílého jogurtu (nebo zakysané smetany)
1 sáček piškotů (nebo oplatek)
vanilkový cukr
cukr dle chuti
Vypeckované třešně dáme do hrnce, přilijeme trochu vody, osladíme dle sladkosti třešní a přivedeme k varu. Na dochucení můžeme použít i skořici, citronovou kůru, vanilku, rum.Ve zbylé vodě rozmícháme pudink, který vlijeme ke třešním za stálého míchání a dle návodu povaříme. Pudink by neměl být příliš tuhý, vody dáváme dle vodnatosti třešní.Částečně zchladlé třešně vrstvíme do pohárů, sklenic, misek... a prokládáme jogurtem, ve kterém jsme rozmíchali vanilkový cukr a případně ještě dle chuti dosladili. Místo jogurtu můžeme použít zakysanou smetanu, mlékem naředěný tvaroh či mascarpone.Vrstvy můžeme prokládat i piškoty nebo nalámanými sušenkami (máslové, Lotus...), vše dle vlastní chuti a fantazie.Poháry dáme vychladit a před podáváním dozdobíme dle chuti a fantazie.
Autor: recepty73 (Jiří Jirka) | |
Datum vložení: 21.06.2018 11:30 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz