500 g 33% smetany
70 g cukru
6 plátků želatiny
1 vanilkový lusk
K ozdobení:
čerstvé ovoce
džem
Nechte změknout ve studené vodě listy želatiny.Vanilkový lusk rozkrojte podélně, dřeň nožem vydlabejte a dejte do hrnce s vodou.K ní přidejte smetanu, cukr a přiveďte k varu. Poté nechejte směs zchladnout.Želatinu vymačkejte a nechte rozpustit ve smetaně a cukru.Vytáhněte vanilkový lusk a směs nalijte do skleniček.Dejte na noc do lednice ztuhnout.Před servírováním krém ozdobte vrstvou džemu a na ně položte pokrájené čerstvé ovoce.
Džem můžeme dát také na dno skleniček.
Autor: dextra | |
Datum vložení: 06.07.2009 17:35 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz