150 g višní bez pecek
60 g krupicového cukru
15 g kakaa
1 vanilkový cukr
120 ml mléka
10 g sypké želatiny
250 g jogurtu
100 g smetany na šlehání
1 lžíce rumu
30 - 40 g moučkového cukru - podle potřeby
50 g piškotů - nejlépe mini
Višně vložíme do rendlíku se silnějším dnem, přidáme krupicový cukr, vanilkový cukr a prohřejeme, až višně pustí štávu a cukr se rozpustí. Přidáme kakao a dále zahříváme až k bodu varu. Višně po celou dobu opatrně a lehce vařečkou promícháváme, pak je necháme zchladnout a přidáme k nim rum.Sypkou želatinu vsypeme do mléka a necháme zhruba 15 minut nabobtnat. Pak ji za stálého míchání rozpustíme, teplota nesmí přesáhnout 60°C! Necháme vychladnout, občas promícháme.Smetanu vyšleháme do husté šlehačky.
Dohromady smícháme jogurt, višně, rozpuštěnou želatinu a moučkový cukr, nakonec opatrně vmícháme šlehačku. Dosladíme dle své chuti.Plastové nebo silikonové formičky vevnitř malinko přetřeme olejem - jen tenký film na stěnách. Do formiček vrstvíme mírně tuhnoucí hmotu, kterou prokládáme piškoty. Na několik hodin vložíme do chladničky a řádně ztuhlé vyklopíme.
Formičky mám o objemu 120 ml a bylo jich 7 ks.
Bábovičky lze podávat i s vanilkovou zmrzlinou a třeba šlehačkou.
Autor: Merylas | |
Datum vložení: 29.06.2018 21:03 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz