Korpus:
4 vejce
4 lžíce cukru krupice
1 lžíce solamylu (nebo vanilkového pudinku)
3 lžíce rozpuštěného másla
3 lžíce polohrubé mouky
3 lžíce horké vody
1/3 lžíce prášku do pečiva
Na potření:
meruňková marmeláda
Krém:
125 ml smetany ke šlehání
100 g bílé čokolády
250 g mascarpone
Na posypání:
ovoce (všechno letní, podle chuti)
Bílky a 2 lžíce cukru ušleháme do tuhého sněhu.
Předehřejeme troubu na 170°C.Žloutky s cukrem ušleháme do světlé pěny, během šlehání přidáváme vodu.
Přidáme vlažné máslo.
Suché suroviny a sníh střídavě lehce vmícháme do žloutkové směsi.Nalijeme do vymazaného a moukou vysypaného pekáčku.
Pečeme asi 25 minut, uděláme test špejlí.Upečený vychladlý korpus potřeme marmeládou (asi 2 lžíce).
Nastrouháme čokoládu najemno.
Ušleháme smetanu do tuha, přidáme nastrouhanou čokoládu a po částech mascarpone.Krém natřeme na korpus, uhladíme stěrkou a posypeme ovoce.
Dáme vychladit alespoň na 3 hodiny do ledničky.
Nakrájíme, servírujeme a sklízíme ovace.
Toto množství bylo do pekáčku 26 x 15 cm. Těsto krém udrželo - dobře se s ním manipuluje (nepropadá se, není rozmáčený).
Krém je dost tuhý. Pokud jste víc na sladké nebo máte hodně rybízu, krém si přislaďte. Nebo dětem.
Dala jsem maliny, borůvky, nakrájené meruňky a černý rybíz, bez cukru, ale bylo to jen pro dospělé v práci. S bílou čokoládou pořád válčím, špatně se rozpouští, tak jsem zvolila tuto variantu. Možná ta od Lindtu, ale zase běžně stojí okolo 90 Kč.
Autor: Odeta Wollmanova (Odeta) | |
Datum vložení: 06.07.2018 11:24 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz