Těsto:
250 g cukru krupice
1 vanilkový cukr
4 vejce
4 mírně přezrálé banány (500 g dužiny)
250 g mléka
200 g oleje
500 g polohrubé mouky
1,5 kypřicího prášku do pečiva
1/2 lžičky skořice (nebo podle chuti)
Troubu předehřejeme na 155 - 160 °C (horkovzdušný program) nebo na 170 °C (horní/dolní ohřev).Plech o velikosti 42x32 cm vyložíme pečicím papírem.V míse vyšleháme celá vejce, cukr a vanilkový cukr do husté pěny.Banány rozmačkáme vidličkou a při nejnižších otáčkách šlehače je zamícháme do husté vaječné pěny.Poté do směsi střídavě a po částech přidáváme olej, mléko a prosátou mouku, smíchanou s kypřicím práškem a skořicí. Důkladně zamícháme.Těsto nalijeme do připraveného plechu.Vložíme do předehřáté trouby a pečeme asi 35-40 minut.Po upečení necháme buchtu vychladnout. Poté ji můžeme pocukrovat nebo dozdobit čokoládovou polevou.
Buchta je nadýchaná a vláčná. Z poloviční dávky lze upéct v koláčové formě, vymazané tukem a vysypané hrubou moukou.
Autor: Merylas | |
Datum vložení: 12.07.2018 22:39 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz