350 g hladké mouky
350 ml mléka
1 vajíčko
100 g mletého cukru + trochu cukru na obalení jeřabin
5 lžic oleje
1 prášek do pečiva
špetka soli
černé jeřabiny (nebo jakékoliv jiné ovoce) zhruba půl kg, ale i víc
Drobenka:
1/4 kostky másla nebo hery
3/4 hrnku mletého cukru
3/4 hrnku polohrubé mouky
Všechny ingredience na těsto vložíme do mísy a metlou dobře prošleháme dohladka.Pekáč vysteleme pečícím papírem, na něj nalijeme těsto, na které navršíme jeřabiny, které jsme předem prosypali cukrem.Z másla, cukru a mouky uděláme drobenku, kterou posypeme ovoce.Pečeme v troubě vyhřáté na 190 stupňů zhruba 35 minut, ale hlídáme. Drobenka by měla být světle hnědá.
Těsto svou chutí připomíná kynuté a je opravdu skvělé.
Autor: JanaDorazinova (Jana Dorazinová) | |
Datum vložení: 10.08.2018 10:45 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz