300 g čerstvých jahod nebo malin
1 smetana ke šlehání
1 polotučný tvaroh
3 lžičky třtinového moučkového cukru (může být i klasický moučkový)
agávový nebo javorový sirup (nemusí být)
lístky máty na ozdobu
Jahody / maliny omyjeme a rozmačkáme vidličkou na kašičku. Smetanu vyšleháme dotuha a pak zašleháme tvaroh s cukrem.Do skleniček dáme rozmačkané jahody / maliny, na to navrstvíme krém a nahoru opět jahody / maliny. Zdobíme lístkem máty a kdo má raději sladší, může ještě nakonec zlehka zakápnout javorovým nebo agávovým sirupem.Hotové necháme aspoň 2-3 hodiny vychladit v lednici. Podáváme vždy chlazené.
Pokud jsou jahody / maliny dostatečně vyzrálé, tak není vůbec potřeba je sladit.
Autor: Ivana K. (Ivana Koukola) | |
Datum vložení: 20.08.2018 09:49 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz