Těsto:
250 g polohrubé mouky
125 g másla
1 vejce
50 g krupicového cukru
1 špetka soli
Krupicový krém:
500 ml mléka
50 g hrubé krupice
100 g krupicového cukru
3 bílky
1/2 lžičky mletého hřebíčku
1/2 lžičky skořice
Dále:
400 g švestek
Z uvedených surovin vypracujeme hladké těsto, zabalíme ho do fólie a dáme na 30 minut do chladu.Do mléka vmícháme krupici a mletý hřebíček, za stálého míchání přivedeme k varu a uvaříme krupicovou kaši. Odstavíme a za občasného promíchání necháme vychladnout.Švestky vypeckujeme a překrájíme na čtvrtky.Z bílků smíchaných s cukrem a skořicí ušleháme sníh, který pak vešleháme do vychladlé krupicové kaše.Z vychlazeného těsta vyválíme kruh a přeneseme ho do koláčové formy. Těstem pokryjeme dno i boky formy.Do formy na těsto nalijeme krupicový krém.
Kousky švestek naklademe na krupicový krém a lehce do krému zatlačíme.Formu vložíme do trouby předehřáté na 180 °C a pečeme asi 35 minut.Upečený koláč před podáváním necháme dobře vychladit.
Autor: Angel 666 (Jitka K.) | |
Datum vložení: 27.08.2018 16:16 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz