Těsto:
1 kg hladké mouky
550 ml mléka
1 lžíce sušeného droždí
2 žloutky
2 lžíce cukru
1/2 lžičky soli
2 lžíce sádla
100 ml oleje
Náplň:
1 miska hroznového vína
cukr
skořice
Na pomazání:
150 ml vody
1 vanilkový cukr
5 lžic cukru
V míse smícháme mouku, sůl, cukr a sušené droždí. Uprostřed uděláme důlek, do kterého dáme žloutky, a pak postupně přidáváme mléko, olej a sádlo.Vymísíme hladké těsto, které se nelepí na stěny mísy, překryjeme utěrkou a necháme asi hodinu kynout na teplém místě.Pak těsto rozválíme a nakrájíme na čtverečky. Do každého čtverečku dáme několik kuliček hroznového vína, trochu cukru a skořice, a zabalíme.Dáváme do pekáče a promazáváme olejem nebo rozpuštěným sádlem.Ještě chvíli necháme kynout v pekáči, potom vložíme do rozpálené trouby a upečeme dozlatova.Mezitím rozvaříme vodu s cukrem a vanilkovým cukrem, aby z toho byl řidší sirup a ještě horké buchty jím pomažeme.
Autor: Ilacek | |
Datum vložení: 11.09.2018 15:14 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz