Těsto:
100 g másla
3 vejce
100 ml mléka
2/3 sáčku kypřícího prášku do pečiva
100 g kvalitní hořké čokolády (min. 50 % kakaa)
30 g holandského kakaa
220 g celozrnné hladké špaldové mouky
150 g třtinového cukru
Krém:
2 tvarohy
1 kelímek smetany ke šlehání
1 kelímek zakysané smetany
1/2 sáčku želatinového ztužovače za studena dr. Oetker
4 lžíce třtinového cukru
Na posypání:
holandské kakao
Čokoládu s máslem společně rozpustíme ve vodní lázni. Necháme lehce zchladnout a pak přidáme cukr, rozšlehaná vejce a mléko a společně zamícháme. Poté přidáme i sypké ingredience, tzn. mouku, kakao a kypřící prášek. Těsto vložíme do vyhřáte trouby na 160 stupňů Celsia a pečeme cca 30 min.Na krém nejprve vyšleháme šlehačku dotuha, pak zašleháme tvarohy, zakysanou smetanu, cukr a ztužovač. Společně prošleháme do hladkého krému.Na vychladlý korpus naneseme krém a povrch posypeme holandským kakaem. Podáváme vychlazené a uchováváme v lednici.
Chutná trochu podobně jako míša řezy, ale to čokoládové těsto je jiné...sice se s ním trochu hůře pracuje (ne úplně lehce se roztírá - je dobré použít ve studené vodě namočenou stěrku, abychom vytvořili hladký povrch), ale stojí to za to! :-)
Autor: Ivana K. (Ivana Koukola) | |
Datum vložení: 13.09.2018 13:41 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz