TopRecepty.cz

Jablková buchta s čokoládou


Jablková buchta s čokoládou

Suroviny

Těsto:
500 g jablek nastrouhaných nahrubo
300 g polohrubé mouky
150-200 g cukru (podle kyselosti jablek)
2 vejce
150 g rozpuštěného másla (nebo Hery)
100-150 ml mléka
60 g hořké čokolády
2 lžíce mletých ořechů
2 lžíce kakaa
1 lžíce rumu
1 prášek do pečiva
1 lžička skořice
1 špetka soli
Poleva:
100 g hořké nebo mléčné čokolády
200 g zakysané smetany
plátky mandlí

Postup

Mléko ohřejeme a rozpustíme v něm čokoládu, nesmí vařit.Smícháme mouku se všemi sypkými surovinami. Přidáme jablka, máslo, mléko, vejce a rum. Vše pořádně promícháme. Těsto by mělo být polotekuté.Připravíme vyšší plech (30x40 cm) vyložený pečicím papírem.Těsto na plech nalijeme a uhladíme. Pečeme ve vyhřáté troubě na 180 °C asi 30-35 minut.Připravíme polevu. Čokoládu rozpustíme ve vodní lázni a smícháme se zakysanou smetanou.Polevu natíráme na zchladlou buchtu a posypeme mandlemi. Necháme chvíli ztuhnout a nakrájíme na porce.

autor Autor: mika59
Datum vložení Datum vložení: 15.09.2018 17:04

Hledat moučník


TOP 10 moučníky


Partner projektu



Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.

Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz

Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.

kontakt: info@toprecepty.cz

ZdraveJa.cz | JakUdelam.cz

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Toprecepty.czToprecepty.skTopmoucniky.czTopgrilovani.czTopkonicek.cz