Korpus:
225 g hladké mouky
75 g cukru moučka
150 g másla
Na náplň:
750 ml mléka
2 vanilkové pudingy
100 g cukru krupice
250 g mletého máku
3 lžíce rybízového džemu
3 lžíce rumu
½ lžičky skořice
300 - 500 g švestek
Na drobenku:
140 g hladké mouky
70 g krupicového cukru
70 g másla
¼ lžičky skořice
Nejprve jsem uvařila puding. Do hrnce jsem nalila větší část mléka a ve zbylém mléku jsem rozmíchala oba vanilkové pudingy a krupicový cukr. Do hotového pudingu jsem vmíchala mletý mák, džem, rum a skořici. Vše jsem důkladně promíchala a dala stranou vychladnout. Puding musíte během chladnutí stále míchat nebo ho zakrýt potravinovou folii, aby se neutvořil škraloup.Dále jsem připravila hladké těsto z mouky, rozpuštěného másla a moučkového cukru. Pokud by vám těsto nedrželo pohromadě, přidejte lžíci studené vody.V té samé míse jsem ještě připravila drobenku z hladké mouky, krupicového cukru, skořice a másla. Hotovou drobenku jsem uložila do lednice.Vše je připraveno a můžeme vytvořit koláč. Těsto jsem natlačila na dno a stěny dortové formy o průměru 25 cm s odnímatelným okrajem. Na těsto jsem nalila vychladlou náplň a obložila ji půlkami švestek, které jsem zasypala drobenkou.Koláč jsem dala péct do trouby na 180°C a pekla jsem hodinu a deset minut. Po hodině koláč hlídejte a pečte, dokud drobenka nezezlátne.Hotový koláč jsem nechala vychladnout do druhého dne a opatrně z něj sundala formu.
Druhý den se koláč lépe krájí :)
Blog: https://dvevtroube.blogspot.com/2018/09/makovy-kol...
Youtube: https://youtu.be/z3lCxw7Kibs
Autor: dvevtroube | |
Datum vložení: 01.10.2018 21:20 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz