300 g hrušek (nebo jablek)
80 - 100 g cukru krupice (dle sladkosti ovoce)
50 ml vody
1 svitek celé skořice
1 kus hřebíčku (možno vynechat)
30 g vlašských ořechů (možno vynechat)
Do kastrůlku se silným dnem nasypeme cukr a za stálého míchání připravíme zlatavý až světle hnědý karamel. Zalijeme malým množstvím vody a karamel rozvaříme.Ovoce očistíme a nakrájíme na menší kousky. Přidáme ke karamelu spolu se skořicí a hřebíčkem.Za občasného míchání podusíme doměkka, odstavíme a můžeme přidat nasekané vlašské ořechy. Necháme zchladnout a použijeme dle libosti
Používáme na různé dezerty, pudinkové poháry, sladké těstovinové saláty, do jogurtu nebo rýžové kaše, s tvarohem, na sladké zapečené sendviče, na palačinky atp.
Autor: Merylas | |
Datum vložení: 02.10.2018 13:11 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz