TopRecepty.cz

Karamelizované hrušky nebo jablka na cokoliv


Karamelizované hrušky nebo jablka na cokoliv

Suroviny

300 g hrušek (nebo jablek)
80 - 100 g cukru krupice (dle sladkosti ovoce)
50 ml vody
1 svitek celé skořice
1 kus hřebíčku (možno vynechat)
30 g vlašských ořechů (možno vynechat)

Postup

Do kastrůlku se silným dnem nasypeme cukr a za stálého míchání připravíme zlatavý až světle hnědý karamel. Zalijeme malým množstvím vody a karamel rozvaříme.Ovoce očistíme a nakrájíme na menší kousky. Přidáme ke karamelu spolu se skořicí a hřebíčkem.Za občasného míchání podusíme doměkka, odstavíme a můžeme přidat nasekané vlašské ořechy. Necháme zchladnout a použijeme dle libosti

Poznámka

Používáme na různé dezerty, pudinkové poháry, sladké těstovinové saláty, do jogurtu nebo rýžové kaše, s tvarohem, na sladké zapečené sendviče, na palačinky atp.

autor Autor: Merylas
Datum vložení Datum vložení: 02.10.2018 13:11

Hledat moučník


TOP 10 moučníky


Partner projektu



Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.

Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz

Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.

kontakt: info@toprecepty.cz

ZdraveJa.cz | JakUdelam.cz

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Toprecepty.czToprecepty.skTopmoucniky.czTopgrilovani.czTopkonicek.cz