Těsto růžové:
4 vejce
4 PL krystalového cukru
4 PL hladké mouky speciál
1 Kl prášku do pečiva
na špici nože sody bicarbony
na špici nože gelová cukrářské barvy
Těsto bílé 2 x:
4 vejce
4 PL krystalového cukru
4 PL hladké mouky speciál
1 KL prášku do pečiva
na špici nože sody bicarbony
200 ml jahodového sirupu
100 ml vody
1 PL cukru
1 KL punčového aroma
Poleva:
200 g bílé čokolády
1 PL oleje
na špici nože gelovou barvu
kapka punčového aroma
250 ml jahodového džemu
Vajcia s cukrom som vymiešala do peny. Múku, prášok do pečiva, sódu som zmiešala a preosiala do cesta a opatrne zamiešala. Plech som vystlala papierom na pečenie, cesto som vyliala a zarovnala. Rúru som nechala vyhriať na 180°C a piekol sa 10 min. Kým sa piekol prvý korpus, pripravila som cesto aj na ďalšie a všetky som pripravila takisto ako prvý. Upečené pláty sa chladili na mriežke.Keď sa všetky korpusy vychladili, 2 korpusy som nakrájala na 5 cm široké pásy. Spodný korpus som natrela horúcim lekvárom a naň som ukladala striedavo biele pláty s plátmi červenými, ktoré som namáčala v jahodovom sirupe. Prvý rad som ukladala biely a červený a druhý rad opačne. Kde bol biely, tam som uložila červený a naopak. Vrch som potrela horúcim lekvárom tak, aby sa dostal aj medzi jednotlivé pláty a tým ich aj lepil. Posledný som položila biely korpus, ale som ho najprv natrela horúcim lekvárom a natretou časťou som ho pložila na rad dvofarebných pásov. Vrch som zaťažila 4 kg cukru a uložila do chladničky na noc.Druhý deň som pripravila z bielej čokolády a gelovej farby polevu, poliala som koláč a uložila do chladničky stuhnúť. Krájala som ho horúcim nožom.
Prajem vám dobrú chuť.
Autor: Izabella929 (Izabela Rácz) | |
Datum vložení: 04.10.2018 17:29 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz