100 g másla
3 lžíce medu
400 g švestek
----
4 vejce
1 špetka soli
80 g cukru krupice
1 lžička mleté skořice
1/4 lžičky mletého badyánu
1/4 lžičky mletého hřebíčku
1/4 lžičky mletého kardamomu
(místo uvedeného koření můžete použít lžičku perníkové směsi)
100 g vlašských ořechů
200 g hladké mouky
1 lžička prášku do pečiva (nebo jedlé sody)
Třetinu másla rozpusťte na pánvi a povařte s medem na zlatavý sirup. Omyté švestky vypeckujte a rozpulte. Na dno pečicím papírem vyložené formy nalijte sirup a řezem dolů vyskládejte švestky. Měla jsem švestky již zavařené půlené, tak nejsou tak "úhledné".Zbylé změklé máslo utřete s cukrem, solí a kořením, zapracujte vajíčka, mouku s práškem do pečiva a mleté ořechy.Těsto rozetřete na švestky a pečte asi 30 minut v troubě vyhřáté na 170 st.C, až je špejle zapíchnutá do těsta po vytažení suchá.
podle Kateřiny Bičíkové, redakce Proženy
Autor: hosta | |
Datum vložení: 06.10.2018 15:43 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz