500 g hladké mouky
300 ml vlažného mléka
50 g rozpuštěného másla
50 g cukru
20 g vanilkového cukru
2 žloutky
1 sáček sušeného droždí
V míse promícháme mléko s droždím a necháme 10 minut odležet. Toto se dělá proto, abychom aktivovali droždí, které v mléku začne bublat. Pokud ne, bylo špatné a je nutné vzít nové mléko a droždí.K mléku s droždím přidáme cukr, žloutky, máslo a mouku. Důkladně hněteme alespoň 5 minut. Přikryjeme mísu a dáme na teplé místo kynout, dokud těsto nezdvojnásobí objem (cca 1 hod).Poté už postupujeme dle konkrétního receptu či fantazie. Těsto můžeme různě vytvarovat, naplnit, zavinout apod. Já ho používám na všelijaké kynuté buchty, koláče, záviny.
* Má FB stránka: https://www.facebook.com/miskakulicka.cz
Autor: MiskaKulicka (Míša) | |
Datum vložení: 07.10.2018 11:10 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz