400 g vařených brambor ve slupce, již oloupaných
100 g hrubé mouky
160 g máku mletého
250 g cukru krupice
1 vanilkový cukr
2 prášky do pečiva
2 vejce
8 lžic mléka
Žloutky vyšleháme s cukry, přidáme mléko, jemně nastrouhané brambory, mák a mouku s prášky do pečiva. Nakonec do těsta vmícháme bílky vyšlehané do sněhu.Těsto nandáme buď do máslem vymazané a hrubou moukou vysypané bábovkové formy nebo pekáčku, vložíme do předehřáté trouby na 180 stupňů a pečeme cca 40 minut. Vyzkoušíme špejlí.Po vychladnutí pokrájíme a před podáváním můžeme posypat moučkovým cukrem.Bábovka je díky bramborám vláčná, kypřící prášky v ní cítit nejsou. Kdo chce, může ubrat cukr, těsto péct v pekáčku jako makovník a po zchladnutí přelít citronovou polevou. Po zaschnutí polevy krájet.
Bábovka není vlastní výroby (mák není můj šálek kávy), recept mám od tety, kde jsme byli na návštěvě a tam jsem ji i fotil. Všem moc chutnala, já byl jen pozorovatel :-)
Autor: recepty73 (Jiří Jirka) | |
Datum vložení: 09.10.2018 07:31 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz