1 hrnek tsampy (1 hrnek = 150 ml)
1/2 hrnku sušených meruněk
1/2 hrnku loupaných mandlí
1/4 hrnku mléka (kokosového, sójového či jiného)
3 lžíce kokosového oleje
1 lžička skořice
1 lžíce třtinového cukru dle chuti na doslazení
Polovinu meruněk zalijeme trochou vařící vody, necháme změknout a rozmixujeme. Druhou polovinu nakrájíme na malé kousky.Loupané mandle nakrájíme na kousky nebo nahrubo pomeleme. Rozpustíme kokosový olej.V míse dobře smícháme všechny ingredience dohromady, mléko doléváme postupně a vytvoříme hmotu, ze které tvarujeme koule.Můžeme podávat.
Tsampu vyrábíme z českého celozrnného ječmene podle tibetské receptury. Tsampa je tradiční pokrm s tisíciletou historií, jedná se o namletý pražený ječmen oříškové chutě a vůně. Představuje možnost zdravé snídaně i svačiny, ideální na doma i na cesty, možný k využití ve sladké i slané podobě. MOST ProTibet Vám přeje dobrou chuť.
Tsampu si můžete koupit na: https://shop.protibet.cz/vareni/tsampa-2/
Autor: MOST ProTibet (MOST ProTibet) | |
Datum vložení: 09.10.2018 16:51 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz