Těsto:
250 g polohrubé mouky
1 prášek do pečiva- necelý
1 vanilkový cukr
120 g cukru krupice
150 g změklého másla
citronová kůra dle chuti
Náplň:
250 g měkkého tvarohu - vanička
cca 5 lžic mléka
1 lžíce vanilkového pudinku
2-3 lžíce cukru krupice, dle chuti a sladkosti ovoce
250-300 g jablek, hrušek, švestek, třešní, borůvek...
Do remosky nebo koláčové (dortové) formy cca 23 cm, kterou vymažeme máslem a vysypeme hrubou moukou či vyložíme pečícím papírem nasypeme asi 65% procent vytvořeného drobenkového těsta, které na dno dlaní umačkáme. Drobenkové těsto připravíme tak, že všechny sypké ingredience společně se změklým máslem prožmouláme v prstech na drobenku.Na umačkané drobenkové těsto nandáme náplň umíchanou z tvarohu, mléka, cukru a pudinku do krémové konzistence a na náplň poskládáme ovoce dle vlastního výběru a sezony. Použít můžeme jak čerstvé, tak i okapané kompotované.Ovoce zasypeme zbylým těstem - drobenkou. Remosku zaklopíme, zapneme a pečeme cca 25 - 30 minut dozlatova. Jinak koláč vkládáme do předehřáté trouby na 170 a pečeme taktéž, dozlatova.Koláč je po upečení křehčí a křupavější a do druhého dne zvláční a proleží se, takže si každý přijde na své :-) .
Autor: recepty73 (Jiří Jirka) | |
Datum vložení: 13.10.2018 14:22 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz