400 g hrubé mouky
100 g hladké mouky
250 ml vlažného mléka
80 g moučkového cukru
60 g másla
35 g droždí
3 lžíce rumu
3 žloutky
1 špetka soli
marmeláda
tuk
Ve vlažném mléce rozmícháme droždí, dvě lžíce mouky a lžíci cukru. Necháme vzejít kvásek.Změklé máslo smícháme se zbytkem cukru.Pomalu přidáváme další přísady - žloutky, mouku, rum, špetku soli, kvásek a zbytek mléka.Vypracujeme vláčné těsto, které lehce poprášíme moukou a necháme ho 45 minut kynout.Z vykynutého těsta vyválíme plát o tloušťce 1 cm.Z těsta vykrajujeme kolečka, na ně dáme vrstvu marmelády a přikryjeme dalším kolečkem těsta. Okraje přitlačíme prsty. Koblihy necháme ještě 20 minut kynout.Do fritézy dáme tuk, který zahřejeme. Před smažením si dáváme pozor, aby koblihy nebyly od mouky. Koblihy musí být do poloviny svojí výšky v tuku a nesmí se dotýkat. Smažíme přibližně 2 minuty z každé strany do zlatohněda.Hotové koblihy naplníme marmeládou a pocukrujeme.
Autor: dextra | |
Datum vložení: 09.07.2009 20:48 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz