1 pomeranč (dužina i kůra)
150 g datlí sušených
250 g dýňového pyré
175 g másla (případně Hery )
250 g pohankové nebo špaldové mouky
3 celá vejce
150 ml mléka
50 g třtinového cukru
1 prášek do pečiva
1 KL vanilkového cukru
1 KL dýňového koření
Dýni Hokaido rozpůlíme, vydlabeme semeník a dáme péct při teplotě 170°C cca 40 minut. Upečenou dýni rozmixujeme, odměříme potřebné množství a zbytek zamrazíme na příště, případně uděláme polévku.Datle pokrájíme. Pomeranč umyjeme a kůru nastrouháme, dužinu rozmixujeme. Kůru a datle smícháme s dužinou a necháme 15 minut namáčet.Tuk utřeme s cukry a po jednom přidáme vejce a vyšleháme. Mouku smícháme s kořením, práškem do pečiva a přidáme k utřenému tuku. Vmícháme dýňové pyré, datle s pomerančovou dužinou a mléko. Promícháme.Dortovou formu a nebo zapékací mísu vyložíme pečícím papírem a těsto vylijeme do formy. Pečeme 40 minut na 180°C.
Zdroj: Koření od Antonína
Autor: jipohe | |
Datum vložení: 19.10.2018 16:06 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz