TopRecepty.cz

Vláčná šlehačková buchta / bábovka s jablky


Vláčná šlehačková buchta / bábovka s jablky

Suroviny

200 g jablek hrubě nastrouhaných
250 ml smetany ke šlehání
cca 1 lžička skořice
150 g cukru krupice (dle sladkosti jablek)
1 lžička citronové kůry
6 lžic oleje
3 vejce
1 kypřící prášek do pečiva
300 g polohrubé mouky

Dále dle chuti:
rozinky
brusinky
nasekané ořechy. kokos nebo mandle
čokoláda

Postup

Jablka zbavíme jadřinců, nastrouháme do mísy na hrubém struhadle a pokud nemají příliš tuhou slupku, nemusíme je ani loupat.K jablkům na jemno přistrouháme citronovou kůru, přidáme cukr, skořici, žloutky a olej, vše dobře promícháme, přilijeme smetanu, přisypeme mouku s kypřícím práškem, kdo chce, může přidat v rumu máčené rozinky nebo brusinky, nasekané ořechy, nasekanou čokoládu...Do těsta zlehka vmícháme sníh z bílků, těsto nalijeme do koláčové formy (cca 33 cm), pekáčku nebo bábovkové formy, které jsme vymazali máslem a vysypali hrubou moukou.Pečeme v předehřáté troubě na 180 stupňů, asi 25-30 minut, podle použité formy. Vyzkoušíme špejlí, zda těsto nelepí.Po vychladnutí, před podáváním, můžeme posypat moučkovým cukrem s vanilkou nebo přelít čokoládovou či citronovou polevou, posypat kokosem nebo ořechy...

Poznámka

Buchta je krásně vláčná a nadýchaná, dá se použít i jako korpus na dort nebo řezy.

autor Autor: recepty73 (Jiří Jirka)
Datum vložení Datum vložení: 25.10.2018 06:51

Hledat moučník


TOP 10 moučníky


Partner projektu



Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.

Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz

Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.

kontakt: info@toprecepty.cz

ZdraveJa.cz | JakUdelam.cz

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Toprecepty.czToprecepty.skTopmoucniky.czTopgrilovani.czTopkonicek.cz