Na těsto:
2 hrnky polohrubé mouky (někdy používám hladkou celozrnnou špaldovou)
1 hrnek třtinového nebo krupicového cukru
6-7 strouhaných jablek (se slupkou)
1/2 hrnku slunečnicového nebo řepkového oleje
2-3 vejce (dle velikosti)
1 hrnek nahrubo sekaných vlašských ořechů
2 lžíce jedlé sody
3 lžíce kakaa
1 lžíce skořice
Na dohotovení:
meruňková nebo rybízová marmeláda na potření
100 g čokolády s min. 50% kakaa
125 ml 12% smetany
Jablka nastrouháme i se slupkou nahrubo, přidáme k nim mouku, cukr, olej, vejce, sekané ořechy, jedlou sodu, kakao a skořici. Vše zpracujeme v kompaktní těsto, které pak vlijeme na plech, vyložený pečícím papírem a pečeme cca 30 minut na 170 stupňů Celsia.Hned po vytažení z trouby potíráme marmeládou a přeléváme čokoládovou polevou, kterou jsme získali rozpuštěním čokolády se smetanou ve vodní lázni. Rovnoměrně rozprostřeme po koláči a necháme zatuhnout.
My si k tomu rádi dáváme navrch zakysanou smetanu nebo bílý jogurt, ale výborná je i samotná. Vydrží krásně dlouho vláčná díky jablkům a chutná výborně :-)
Autor: Ivana K. (Ivana Koukola) | |
Datum vložení: 20.11.2018 13:36 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz