Těsto:
10 vajec
200 ml slunečnicového oleje
400 g polohrubé mouky
500 ml mléka
1 pl jedlé sody
300 g cukru moučky (já dala krupici a taky to fungovalo)
250 ml kefíru
25 ml vodky
Na vymazání formy:
máslo
strouhanka
Do mísy prosejeme mouku, přidáme sodu, cukr a promícháme. Přidáme olej a promícháme.Do vzniklé směsi pomalu šlehačem zašleháme mléko a kefír.V jiné nádobě vyšleháme vejce (celá) do pěny, Zašleháme do směsi a nakonec přilijeme vodku. Promícháme šlehačem. Těsto má mít konzistenci asi jako palačinkové.Formu vymažeme máslem a vysypeme strouhankou. Použijeme nejlépe pekáč na kachnu nebo jinou silnostěnnou formu. Těsto vlijeme do formy a pečeme na 170-180° 1 hod, pak zmírníme na 100°a pečeme další 2 hodiny.
Tento koláč pochází z moldavské kuchyně, má karamelovou chuť, je měkoučký a pórovitý. Je to trochu kalorická bomba, ale zase je sytý, tak ho nesníte moc.
Autor: Lenunka | |
Datum vložení: 24.11.2018 16:37 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz