Těsto:
200 g hladké mouky (podle potřeby)
200 g polohrubé mouky (podle potřeby)
25 g čerstvého droždí
40 g krupicového cukru
250 ml mléka
30 g másla
2 vejce
1 špetka soli
4 lžíce rumu
olej na smažení
Na povrch:
povidla
500 g tvarohu z vaničky
3-4 vanilkové cukry
Do mísy od robota prosijeme hladkou a polohrubou mouku. Do mouky uděláme důlek, do kterého nadrobíme droždí. Droždí zasypeme trochou cukru, zalijeme trochou vlažného mléka a zasypeme moukou. Mísu přikryjeme utěrkou a na teplém místě necháme vzejít kvásek, trvá to asi 15 minut.Po vykynutí kvásku do mísy přidáme sůl, zbylý cukr, rozpuštěné vlahé máslo, zbylé vlažné mléko, vejce, rum a robotem necháme vypracovat těsto. Kdybychom ho měli řídké, přisypeme do těsta ještě trochu mouky a vařečkou vypracujeme vláčné těsto, které nakonec posypeme trochou mouky. Mísu opět přikryjeme utěrkou a těsto necháme cca 30 minut kynout na teplém místě.Vykynuté těsto přendáme na pomoučněnou pracovní plochu a ještě ho propracujeme. Těsto rozválíme na plát silný asi 2 cm a vykrajujeme kolečka. Kolečka necháme kynou dalších 10 minut a potom do nich uděláme z jedné strany důlek.Vdolky smažíme v kastrůlku v rozpáleném oleji z obou stran dozlatova. Nejdříve je do oleje vkládáme důlkem dolů a pak otočíme. Po usmažení je dáme okapat na ubrousek.Tvaroh a vanilkový cukr prošleháme ručním šlehačem.Vdolky dozdobíme povidly a ochuceným tvarohem.
Vdolků jsem měla 25 a ze zbylého těsta jsem udělala pletence.
Video recept: https://youtu.be/mDMudEZ_YtU
Blog: https://dvevtroube.blogspot.com/2018/12/bavorske-v...
Autor: dvevtroube | |
Datum vložení: 07.12.2018 11:31 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz