TopRecepty.cz

Londýnské řezy


Londýnské řezy

Suroviny

Těsto na základnu:
320 g hrubé mouky
210 g másla
100 g cukru
5 žloutků
Bílková čepice:
280 g moučkového cukru (lze i méně podle chuti)
200 g mletých vlašských ořechů
5 bílků
Na promazání:
rybízová marmeláda (či jiná pikantní)

Postup

Troubu zapneme na 180 °C.Vypracujeme těsto na základnu. Utřeme máslo s cukrem a žloutky. Do utřeného přidáme hrubou mouku. Zpracované těsto vyválíme na pečicím papíře a umístíme na plech.Těsto pomažeme rybízovou či jinou pikantní marmeládou.Vypracujeme těsto na bílkovou čepici. Vyšleháme bílky, po částech přidáváme cukr a opatrně do nich zapracujeme ořechy.Bílkovou hmotu rovnoměrně rozprostřeme na těsto potřené marmeládou.Dáme péct do trouby vyhřáté na 180 °C asi na 20 minut. Pokud po 20 minutách není bílková čepice ztuhlá, necháme ještě sušit v troubě na 100 stupňů. .Ještě zatepla nakrájíme na podlouhlé řezy.

Poznámka

Toto je recept mojí maminky. Na mě je cukroví moc sladké, dávám do bílků zhruba o třetinu méně cukru.

autor Autor: bubbagump
Datum vložení Datum vložení: 18.12.2018 21:26

Hledat moučník


TOP 10 moučníky


Partner projektu



Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.

Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz

Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.

kontakt: info@toprecepty.cz

ZdraveJa.cz | JakUdelam.cz

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Toprecepty.czToprecepty.skTopmoucniky.czTopgrilovani.czTopkonicek.cz