200 g hladké mouky
150-200 g cukru krupice (podle chuti)
3 vejce
1 vanilkový cukr
200 g bílého jogurtu
1 prášek do pečiva
100 ml oleje
kůra z 1 citronu
moučkový cukr na posypání
Na vymazání a vysypání formy:
tuk
hrubá mouka
Příprava je velmi jednoduchá. Všechny suroviny vložíme do hlubší misky a důkladně rozšleháme - nejlépe elektrickým šlehačem s metlami.Těsto nalijeme do dobře vymazané a vysypané formy.Vložíme do trouby a pečeme 15 minut při 180 °C, pak snížíme teplotu na 150 °C a dopečeme (asi 30 minut). Propečenost těsta zkusíme špejlí.Po upečení bábovku vyklopíme a necháme dobře vychladnout na mřížce. Nakonec pocukrujeme.
Bábovka je vláčná a voňavá.
Autor: zizala (Jaroslava Oumarová) | |
Datum vložení: 10.01.2019 04:35 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz