Těsto:
250 g hladké mouky
120 g másla
2 vejce
70 g krystalového cukru
½ prášku do pečiva
4-5 lžic mléka (dle potřeby)
Náplň:
500 g oloupané tykve
3 lžíce cukru
1 vanilkový cukr
3 lžíce rumu (nebo rumová tresť)
2 lžíce citronové šťávy
40 g Zlatého klasu
3 dl vody
rybízový džem
Maslo vyšľaháme s cukrom a vajciami do peny.Pridáme múku s práškom do pečiva a podľa potreby 4-5 lyžíc mlieka. Dobre vymiešame. Cesto nemá byť riedke, len dobre rozotierateľné.
Cesto rozotrieme do vymastenej a múkou vysypanej tortovej formy. Pečieme na 180°C. Necháme vo forme chladnúť.Potrieme tenkou vrstvou lekváru (ešte teplý korpus, lekvár sa dobre rozotrie).Tekvicu nakrájame na kocky, podlejeme 3 lyžicami vody a zakrytú rozdusíme. Potom ju rozmixujeme.
Pridáme cukor, rum alebo rumovú esenciu, vanilkový cukor, šťavu a premiešame.
Vo vode rozmiešame Zlatý klas a vlejeme k tekvici. Povaríme 2 min a hneď nalejeme na koláč.Povrch koláča posypeme nadrobno nakrájaným želé alebo inak ozdobíme.
Vychladnuté dáme do chladničky a krájame až na druhý deň.
Rôsol som robila podľa tohto receptu: https://www.toprecepty.cz/recept/36658-jablecny-ro...
Autor: tejaja | |
Datum vložení: 25.01.2019 08:34 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz